Acum o ora mi-a venit sa fac o imagine in care sa imi exprim dezacordul cu privire la cersitul de LIKE-uri si SHARE-uri pe wall-urile Facebook-ului, mai rau ca aia care vand ceapa in piata.

Dupa cateva minute, vad pe blogul lui Mariciu.ro ca si el este dezgustat de asemenea ahtieri de prost-gust. Nu mare mi-a fost surprinderea  sa vad ca si pe DailyCotcodac.ro au postat un articol asemanator.

Dragi administratori de pagini de Facebook, nu asa se face Social Media! Nu asa se incurajeaza primirea unui LIKE sau SHARE. Nu cersesti ca la piata si strigi in gura mare “Cine da mai mult?”. Acesti oameni vor da un singur LIKE si un singur SHARE! Credeti-ma!

Sunt sigur ca exista o demnitate si o metoda prin care oamenii sa raspunda postarilor voastre.

Ce vreti sa faceti? Sa va impresionati sefii? Sa le aratati ca, la sfarsitul lunii, raportul articolelor sau postarilor de pe Facebook o sa bubuie si sa le spuneti ca sunt “jdemii” de oameni care v-au raspuns? Si? Bunul simt unde este?

Asa se face Social Media? Asa credeti voi ca va promovati? Ce este etic? Ce este moral?

Ma bucur ca vreti sa promovati poze, articole, videoclipuri! Este bine sa aveti trafic pe pagina si sa postati cat mai des si pentru a informa (daca sunt interesante). Felicitari pentru asta! Dar nu asa! Nu cersiti! Nu va milogiti!