Se facea ca era o multime dornica de schimbare, de bine, o multime agera la minte si pasnica in manifest.

Era toamna anului 2013, cand Radio Guerrilla abia ce isi inchisese difuzoarele si, pe aceleasi frecvente, dar online, isi manifesta interesul pentru dreptate.
Era acea perioada in care toti ne doream dreptate si promisiuni de mai bine. Fie ca ne interesa subiectul Rosia Montana, fie ca ne doream sa reascultam Radio Guerrilla sau dezbateam problema cainilor fara stapan, cu totii strigam “dreptate” si depaseam confortul casei noastre pentru a iesi in strada si a cere.

revolutia sticlelor de plastic

Chiar daca era toamna si frigul isi facea simtita prezenta, oamenii ieseau sa strige si sa schimbe. Era vuietul dorintei si, in inima lor, pompa SOLIDARITATEA. Curgeau puhoaie de oameni, iar “demnitarilor” le era frica de acesti hipsteri.

Totul… pana la un moment dat, cand focul s-a stins, frigul s-a transformat in inghet si oamenii au paralizat in neputinta. Acela a fost momentul in care spiritul civic s-a evaporat. #UnitiSalvam este acum un mit urban.

Speram sa renasca in primavara, precum un ghiocel acoperit de un PET pe timp de inghet. Inca suntem in deriva, iar PET-urile au fost luate de gunoieri si aruncate.