De peste o luna de zile am incercat sa imi gasesc un job in Social Media si/sau PR. Cautarile pe site-urile de job-uri sunt dezolante.
* Las la o parte colaborarile cu Life on Mars, Emanuel Mirea Band si STIGMA. Acelea sunt pentru sufletul meu 🙂

Mi s-a confirmat (inca o data) ca aceste domenii sunt cu circuit inchis sau ca nu exista foarte multe anunturi. Daca o agentie, o firma sau un angajator isi cauta un om pe partea de comunicare, vor apela la alte agentii sau o sa ceara recomandari din partea unor oameni specializati in domeniu. Ii inteleg. Nu vor sa piarda timpul cu “noobs”.

Mai este o cale. Sunt oameni in online care binevoiesc a impartasi locurile de munca vacante. AurasMihai.ro, Manafu.ro si Korinams.ro sunt cateva exemple ce mai arunca din cand in cand cate un articol cu job-uri pe blogurile lor. (Multumesc!)

Twitter-ul poate fi de ajutor daca esti cu un ochi si pe hashtag-urile #angajari, #job, #jobpenet,  #cautjob, #oferjob. Daca rogi frumos si decent un ajutor, “Please RT”, o sa ai surpriza ca oamenii sa te ajute.

Facebook: exista un grup numit Jobs & Barters. Poti cauta si alte grupuri sau paginile eJobs, BestJobs sau Hipo.ro.

Daca tot a venit partea cu impartasirea experientei profesionale pe retelele de socializare, un alt mod inovativ ar fi sa iti faci cont pe Tweetmyjobs.com. Iti incarci CV-ul, il modifici (trebuie sa dai un ochi pe el inainte de a il trimite!) si poti da share pe Facebook si Twitter.

Ai aici si aici doua articole care s-ar putea sa te mai ajute. Asa cum se prezinta situatia si pe portalhr.ro, de cele mai multe ori “aceste anunturi nu vor fi postate si pe portalurile de recrutare. Exemple: manafu.ro (social media), aurasmihai.ro (marketing si social media). Urmareste sectiunea cu anunturi a unor saituri reprezentative pentru domeniul tau.”

“A lot of fellows nowadays have a B.A., M.D., or Ph.D. Unfortunately, they don’t have a J.O.B.” – Fats Domino