Poate nu va spune nimic acest mic video, dar experienta traita pe site-ul www.movikantirevo.com este una pur si simplu uimitoare!

Trebuie sa ai neaparat nevoie de un PC/laptop cu microfon si camera video. Daca punctele 1 si 2 sunt bifate, poti sa te uimesti singur pana unde a ajuns tehnologia!

Probabil ca ti-au trecut pe la urechi informatii despre sistemul Kinect dezvoltat de Microsoft si implementat pe Xbox. Macar ai vazut prin magazine un nebun care sta in fata unui TV imens si tzopaie. E! El isi ghida personajul din joc prin miscarile corpului. Aceea era interactiunea dintre jucator si joc. Nu aveai nevoie de tastatura/mouse/gamepad. Doar de un spatiu si multa cafea!

Ceea ce au reusit cei de la Chrome este uimitor! Se folosesc de camera ta si de microfon pentru a interactiona cu decorul de pe site-ul movikantirevo.com. Cum asa? Pai… Aplicatia, dezvoltata in HTML5 (da, HTML 5!!!), iti detecteaza fata si mainile pentru a putea naviga prin miraculoasele decoruri Cirque du Soleil.  Atunci cand este necesar, o sa iti incerci si corzile vocale.

Aplicatia a fost lansata pe 19 Septembrie 2012, la Big Tent NYC.

De aici incepe revolutia jocurilor online. Iti dai seama cum poti sa te joci folosindu-ti doar miscarile mainilor si ale capului? Iti dai seama ca se poate ajunge la o navigare pe site-uri doar prin “pointing”?

Eu consider ca este un pas urias si o revolutie in browsing!

…ma gandesc acum cum ar integra site-urile “mai deocheate” aceast sistem?!