In urma cu cateva zile am aflat ca CNA-ul va sesiza Politia cu privire la 42 de site-uri romanesti care difuzeaza continut, fara a avea drepturi. Pe romaneste: Site-urile alea care ti se deschid inainte sa adormi vor fi inchise. Da, este vorba de toate site-urile cu seriale, filme si continut online – FREE.

Dupa ultima “sedinta de partid”, Pro TV S.A.  s-a gandit sa inceapa bine luna si sa dea in cap tuturor celor care difuzeaza continut online fara drepturi. Au depus o “adresa” la CNA si au stat sa astepte verdictul ranjind si frecandu-si palmele (mai mult palma stanga). Asta se intampla joi, 1 Noiembrie 2012.

RTV.net spune ca:

Articolul 41 din aceasta Decizie prevede ca, pana la data de 3 septembrie 2012, toti furnizorii de servicii media audiovizuale la cerere din Romania aveau obligatia sa completeze si sa transmita la CNA cererea de notificare.
Nerealizarea notificarii in termenul respectiv “determina incetarea dreptului de a furniza servicii media audiovizuale la cerere”, potrivit aceluiasi articol.

Bun! Inteleg ca ceea ce au facut ei este sa-i rupa pe genunghi pe toti cei care transmit ILEGAL filme, seriale, videoclipuri s.a.m.d. Este cat se poate de legal. Corect pana aici!

In urma cu 3 saptamani, la un videoclip incarcat de mine pe contul de YouTube al unei formatii (pentru care fac PR), am primit o notificare prin care eram obligat sa il sterg. Nu am avut ce face si l-am sters. Era proprietatea Pro TV S.A., descarcat de pe site-ul lor, apartinand unei emisiuni difuzate de postul de televiziune. Asta s-a intamplat tuturor filmuletelor “rupte” din acea emisiune. Oamenii doreau sa se laude cu ceea ce au facut in platou, insa prestatia lor nu era usor de vizualizat pe site-ul protv.ro. (Din cauza reclamelor, din cauza faptului ca trebuia sa apesi de zeci de ori pe mouse, din cauza timpului petrecut pana la vizionare si multe alte lucruri). YouTube era o varianta mai simpla.

Cand am vazut articolul pe rtv.net mi-a venit in cap imediat VOYO.RO! Clar acesta este motivul pentru care au depus plangere!

Dupa toata tevatura si reclamele abuzive, sacaitoare, agresive, de pe site-urile, televiziunile si revistele detinute de Pro TV S.A., Voyo avea nevoie de legalitate. Avea nevoie de useri pentru ca el sa functioneze, sa ruleze bani si sa cumpere drepturi pentru tot continutul urcat pe acest site.

Cum faci asta? Lovind concurenta! Pai… da! Mai ales ca toata concurenta este formata din site-uri ce ofera continut FREE utilizatorilor.

Imediat dupa acest lucru, Vplay.ro a picat. Se pare ca acum (3 Noiembrie 2012) este functional. Baietii traiesc din asta. Au gasit un alt server si isi fac de cap.

Pe mine nu m-a deranjat actiunea celor de la Pro TV. Au actionat legal. Motivul este unul cat se poate de rautacios, de abuziv. Sunt ca niste frustrati care nu se mai satura. E ca si cum ai trimite un comis voiajor insotit de 3 badigarzi cu mitraliere pe la usile oamenilor si ii obligi sa cumpere.

O captura postata de Playtech.ro in cursul zilei de ieri a strans cateva reactii anti Voyo. EX: “Daca descarci continut piratat de pe internet, indiferent daca vrei sa „dai in gat” sau nu pe cei care pirateaza, automat ai incalcat legea… Media Pro se crede acum justitiar si vrea sa isi creasca mizeria de Voyo, dar pana cand nu va oferi serialele si filmele care conteaza si nu mizeriile marca Pro TV, nu va primi niciun ban de la mine.

De ar veni odata Netflix si/sau Hulu si la noi..” (Catalin)

Ce mai zici de faptul ca au aparut pagini, comunitati si conturi de Facebook: ANTI VOYO

Voyo se doreste un serviciu premium ce ofera mai nimic utilizatorilor sai. Urca in slavi toate productiile PRO TV si are cateva filme.

Decizia celor de la Pro TV este una tipica pentru un “bully” din curtea scolii. Nasol pentru ei ca au ales acest mod de a isi construi o imagine, o identitate si modul in care vrei sa iti atragi platitori.

La toate acestea se adauga comunicarea defectuoasa si infantila aplicata. Ex. Exprimarile de genul: “INCREDIBIL! VEZI AICI CE A FACUT X —–> TU AI FACE ASA CEVA?”

Un lucru este cert: Nu imi voi face cont pe Voyo.ro! Prefer sa imi cumpar filmele!