De ceva timp, mă gândesc să îmi cumpăr un motor. Îmi place adrenalina, aerul pe care îl respiri atunci când mergi la drum lung, libertatea pe care ți-o inspiră și modul acesta de viață.

Sunt conștient de riscul la care voi fi supus, de starea jalnică a drumurilor din țară, de incapacitatea șoferilor de a recunoaște motocicliștii ca parte activă și egală în circulație.

Pentru a mă bucura mai mult de zilele trăite și de cursul vieții mele, dar și de oamenii apropiați, mă voi limita la 125cmc și chopper. Momentan. De ce? Pentru că eu îl consider mai puțin riscant și este un mod de “rulare” mai apropiat de gusturile mele.

Cu toate astea, trebuie să conștientizăm că participanți la trafic sunt și motocicliștii, iar ei conteaza la fel de mult ca oricare posesor de autoturism. S-a întâmplat de câteva ori să fiu pasager pe motor și era să ajung sub roțile mașinilor din cauza șicanelor gratuite ale meltenilor cu covrigul în brațe. Din fericire, sunt încă în viață și nu am avut parte de accidente.
Din și mai multă fericire, am lăsat de la mine de fiecare dată în care am avut și eu volanul în mâini, iar asta s-a întâmplat timp de 10 luni, în cel mai activ rol posibil – agent de vânzări.

Trebuie să conștientizăm că există și un alt mod de a parcurge distanțe, iar acest mod este mai periculos: fără air-bag-uri, fără o protecție din tablă și cu o gravitație omniprezentă. Pentru acest lucru, te invit să vezi filmul de mai jos și să te trezești.

Așa cum se spune și la știri, acest material poate provoca un puternic impact emoțional.