Joi seara, ora 18.30.
In goana task-urilor de la serviciu, Andrei tipa in gura mare “Usturoi! Usturoi!”. Prima data am crezut ca a ramas KFC-ul fara sos.

Imi iau o secunda si imi dau seama ca aveam bilete (din alea gratuite) la premiera filmului lui Groparu.ro. Chiar daca nu stiam mai nimic despre film, auzisem de la oamenii internetului romanesc ca trebuie sa merg daca imi place “graiul neaos ardelenesc”.
filmul-usturoi

Ora 18.40
Trafic. Asteptam.

Ora 18.50
Trafic. Un bou ne taie calea. Injuram.

Ora 18.55
“Ba, filmul era la 19.00 sau 19.30?”

Ora 19.15
Ajungem stingheri in sala. Groparu isi da sufletul la microfon. Spune cat de greu a fost realizat acest film, cat de putin a durat filmarea si ce dificil este sa faci din “oamenii satului” niste actori.
(in continuare nu stiu nimic despre film)

Filmul Usturoi

Filmul Ustroi este un film asa cum ar trebui sa fie: cu umor, cu actori autentici, cu un comic de situatie iesit din comun si cateva cadre filmate genial. Revista BIZ a contribuit la organizarea evenimentului, iar multele figuri cunoscute din blogosfera romaneasca au facut ca acest moment sa merite.

Da, este un film cu buget redus si cu doar 2 actori… restul fiind oameni simpli. De aici si autenticitatea povestii. Da, exista momente de stangacie si mici erori de filmare si montare, dar toate acestea palesc in fata scenariului si a comicului de situatie. Am ras asa cum nu am facut-o niciodata la un film romanesc.
Coloana sonora este dementiala! Villy, care a colaborat in trecut si cu BUG Mafia, si-a pus amprenta cu un inedit Gipsy Rap.

Nu pot da multe detalii despre poveste. Nu vreau sa iti stric placerea si da, vreau sa iti starnesc curiozitatea.

Ropotele de aplauze nu se terminau, iar sala plina de bloggeri a devenit o sala fara scaune.
Filmul Usturoi merita sa intre in cinematografe, fiind cu mult peste anumite productii cu bugete mai mari, actori cunoscuti si relatii in distributia filmelor!
Data viitoare promit ca imi cumpar bilet (din ala cu bani!).

Premiera Bucuresti Filmul Usturoi