O pajiste. Vantul iti mangaie firele de par si iti saruta fata. Un miros dulceag de fan abia cosit iti invadeaza narile si te duce cu gandul la copilarie. Te asezi in genunchi si iti treci mainile prin iarba verde. Emotia, nerabdarea, pasiunea, viata, iti trec subit prin fata ochilor. Te rogi pentru o zi ca asta de cand esti mic. Iubesti simplitatea si deschiderea orizonturilor ignorate de marea majoritate a oamenilor de langa tine…

Cand incerci sa musti lacom imagini si sa ti le intiparesti adanc pe retina… te trezesti.

Totul a fost un vis. Iti vezi iarasi aceeasi zi tipica de munca si esti inca cu gandul la visul tau. Totusi, in universul asta gri parca exista speranta. Parca iti vine sa lasi totul si sa pleci departe. Dar unde?

Nu ti se intampla ca din cand in cand sa ti se faca un dor nebun de duca? Sa iti doresti sa lasi totul in spate si sa pleci? Sa nu te mai afecteze problemele cotidiene si sa fii imun la hazardul indus de propriile ganduri?

Bogdan Dascalescu, om de Social Media si blogger, a spus BASTA!

Si-a ascultat nebunia interioara si a plecat. Peste 6000 de kilometri doar cu autostopul, dormit prin corturi, cazare prin couchsurfing, frig, ploaie si dor de casa.

“Intotdeauna mi-am dorit sa vad Aurora Boreala. Sa ma bucur de luminile nebune care se joaca pe cerul nordului. Sa ma minunez si sa raman mut in fata maretiei naturii.” (Bogdan Dascalescu)

Hitchhiking to Aurora Borealis Bogdan Dascalescu

Au trecut deja 3 ore de cand m-am intalnit cu Bogdan (dupa ce s-a intors) si  narile-mi sunt inca inghetate de aerul rece din Norvegia. E ca si cum ma vad acolo. Cand imi descria visul lui si cum a fost toata drumetia cu atata ardoare si placere satisfacuta, vedeam in fata mea un om degajat, linistit si multumit de ceea ce a facut.

Cauta toata aventura pe www.umblacreanga.ro, pe pagina de Facebook – www.facebook.com/HitchhikingToAuroraBorealis sau pe Twitter – hashtagul #auroratrip

Acesta nu este singurul vis implinit:  Cu autostopul spre Oktoberfest si  #Cupluta pe Mures sunt dovezi clare ca acest om pretuieste lucrurile simple si isi satisface setea de cunoastere. Dupa cum bine spunea AncaDuma.ro, “este putin sa va spun ca el este unul dintre cei ce daca isi propune ceva face! Gandurile lui mereu au fost nastrusnice.”

Acesta este exemplul clar de om care isi propune sa faca o nebunie si o si face. Sunt convins ca Bogdan a dat o lectie multora si o nostalgie ce ne va face sa ne lasam purtati de vise.

 …deschizi ochii si realizezi ca nu este un vis. Te ciupesti sa iti confirmi ca traiesti acele momente. Esti acolo! Esti in locul pe care il visai si la care doar cu gandul credeai ca o sa ajungi. Daca tot esti aici, TRAIESTE!