Se vehiculeaza moartea radioului si ingroparea frecventelor FM in abisul digitalului. Foarte multe posturi de radio si-au facut propria extensie in aplicatii mobile si stream-uri online.

Chiar si asa, eu cred ca radioul nu va muri. Cel putin, nu acum. Nu in Romania. Inca suntem legati de metodele traditionale de informare. Radioul, televiziunea si ziarele constituie o “sursa de hrana” pentru multi, mai multi decat suntem noi, nisa asta “rasarita”.
Da, multi isi vor inchide usile. Da, se va apasa butonul de Shut Down pentru cateva posturi TV, ziare si radiouri. Nu pentru toate. Nu acum. Daca ne raportam la toata populatia Romaniei, chiar si la acei oameni care nu stiu in ce tara traiesc, sunt mai multi cei care folosesc mijloace traditionale de informare. Nu vreau sa comentez calitatea canalelor si a informatiilor, dar se pare ca inca mai exista speranta!

guerrilla

In toamna anului 2004 si-a aprins tranzistoarele un radio. Un alt radio, mic si cu oaie. Acest radio roz si-a spus cuvantul, a fost vertical in fata vanturilor care au batut asupra lui si si-a crescut o comunitate frumoasa si inteligenta.  Dupa 9 ani, acest radio si-a inchis frecventele. Sau, mai bine spus, am fost privati de normalitate.

Radio Guerrilla a fost un trendsetter. A reinventat radioul si a facut din DJii sai… oameni, oameni de radio pe care sa ii iubesti, sa ii urasti, care te faceau sa razi si sa injuri. De multe ori, imi puneam intrebarea “Oare au voie sa spuna asta?”. Am auzit glume deocheate, am auzit rubrici de stiri in care se radea, muzica buna si multa informatie de interes pentru mine. Radio Guerrilla avea personalitate, la fel ca cei care il ascultau.

Radio Guerrilla este acel post de care aveam nevoie. Era normalitate. Indiferent care a fost motivul pentru care a pornit scandalul frecventelor, pe mine, personal, nu ma intereseaza. Cine a gresit, sa plateasca. Da’ noi cum ce am gresit? Eu imi vreau muzica inapoi si nu mai vreau sa ma complic cu aplicatii, cu semnal la telefon, cu limita de internet, cu schimbarea frecventelor.
Spunea Liviu Mihaiu in interviul (de vazut!) dat la Adevarul LIVE ca “Cine a ascultat Guerrilla, nu poate sa asculte alte radiouri”. Amin! Imi este greu sa gasesc frecventa potrivita si sa fiu purtat de bunastarea muzicii altui post.

Inca nu s-a inventat un radio ca Guerrilla si nu cred ca o sa apara prea curand. Radio Guerrilla este Radio Guerrilla! Chiar daca “Dobro Show” (fosta emisiune “Guerrilla de dimineata”) este acum la Gold FM, o parte din radioul cu oaie inca traieste pe FM. Si asta ma bucura.
Radio Guerrilla nu moare si nici nu se preda. Abia astept ziua in care binili invinge!