Tradiția, acest termen terfelit prin comunicarea de advertising și PR, și-a pierdut forma sa de bază, acel atribut care unește oameni, idealuri și convingeri. Ea este cea care leagă comunități sociale și se propagă din generație în generație. De online în acest caz.

După cum spunea și Mugur Pătrașcu în cadrul evenimentului, acest domeniu rulează pe bandă rulantă oameni de Social Media, iar o generație poate ajunge foarte ușor la uzură. Lipsa ei poate însemna lipsa unor valori, de ambele părți.

Social_Media_Summit_2015

Tradiția Biz pentru mine ține de două conferințe de referință. La Social Media Summit Iași 2011 l-am întâlnit pe Bogdan și la Social Media Summit București 2012 pe Ivo, oameni alături de care am povestit, am lucrat sau am băut ca vikingii.

Evenimentul din acest an și-a păstrat tradiția de a mă găzdui până la finalul evenimentului, ba chiar și după plecarea organizatorilor. Și crede-mă! Au plecat foarte mulți oameni după mine pentru că au venit foarte mulți. După cum spuneam și atunci:

Social Media Summit va rămâne un eveniment de referință pentru online-ul românesc. Chiar dacă sunt oameni care scriu și așa, puterea discernământului cerebral trebuie să te îndemne către sinapse mai fericite.

Dacă vrei să ajungi în acest domeniu, va trebui să îți deschizi mintea și să nu te lași pradă “legendelor urbane” cum că bloggerii sunt persoane speciale care au parte de tratament special. Bloggerii sunt oameni, care au un job. Sau două. Muncesc din greu pentru campaniile pe care le au și de care tu auzi.
Roadele muncii lor se văd anual în acest top:

Chiar dacă a crescut interesul pentru acest domeniu, tot mai mulți aspiranți își construiesc alter-ego-ul folosind obrăznicia și împărtășind ciume ideologice după propriile lor convingeri, nevalidate de valorile sociale. Nu au ajuns în punctul să lucreze sau să fie citiți pentru ceea ce scriu, dar acuză și atacă. Există libertate de exprimare, dar ar trebui să fie și judecată după gândire. Până la urmă, pertinența este cea care ne vinde ideile.

O să las aici două prezentări de la eveniment: Mugur Pătrașcu și Cristian China Birta.

Probabil că te aștepți să îți spun tot ce s-a discutat și să îți dau cu lux de amănunte toate informațiile din cadrul acestuia. Să vezi întreaga imagine și atmosferă, va trebui să asiști, să trăiești pe pielea ta și să experimentezi. Se lasă cu bere, networking și prezentări faine.
E deja tradiție!