Un frumos proiect muzical din Romania, care a impletit cu brio muzica si versurile pentru suflet. Stau si privesc in urma trupele de pe meleagurile mioritice si imi amintesc de unele care s-au lansat mult prea devreme, intr-o industrie mult prea virgina. Poate leg toate acestea de dezvoltarea mea personala, dar, din discutiile mele cu alti oameni care apreciaza muzica “facuta bine”, pare-mi-se ca am dreptate.

Dupa parerea mea, a unui simplu consumator de muzica, o melodie buna este aceea ce combina intr-o perfecta armonie linia melodica si versurile scrise bine. Aceste lucruri le-am sesizat la formatia in cauza. Erau versuri fredonate obsesiv atat de partea feminina a publicului, cat si de partea masculina. Am remarcat de foarte multe ori dedicatii muzicale pentru iubite cu accent pe versuri de genul “Intr-un zambet sa gasim raspuns”.

Dupa multe hit-uri si inimi ravasite de cei 2 baieti, anul 2002 vine cu o veste trista pentru toate fanele infocate ale trupei STIGMA. Emanuel a parasit formatia. Nu voi intra in detalii … nu este treaba mea sa raspund la intrebari de genul: “De ce?” sau “Cum?”.

Emanuel Mirea a pornit pe drumul sau cu un real succes pe plan muzical. Era oficial. STIGMA nu mai exista in formula Emanuel MireaCornel Sorian.

Deseori m-am intrebat de unde vine numele formatiei. Un nume inteligent, cu foarte multe intelesuri si interpretari. Parca totul este legat de relatia stimul-raspuns, de instinctul animalic…primordial. Au reusit sa transmita acest lucru si prin muzica lor: o inocenta declaratie de dragoste pentru sufletele “chinuite” de prea multa iubire.

Zilele trecute am fost informat ca STIGMA s-a reunit! Am redescoperit frumusetea muzicii facute din suflet: am ascultat “Ramai femeie” si “O iubire pe viata“. Mi-a facut o deosebita placere sa fiu miscat o muzica inteligenta, sincera, modesta, din suflet si pentru suflet. Industria muzicala romaneasca ar trebui sa primeasca amabil si cu recunostinta aceasta veste!

Vreau sa le urez baietilor sa aiba parte de concerte tot mai multe si sa se bucure de un real succes pe plan national si international.

Isi merita din plin statutul de artisti!