Nu este un articol plătit, ci o apreciere pentru un loc în care poți să mănânci ieftin și bun, fix în buricul târgului lui Bucur. Știu că sunt și alți oameni ca mine, care vor să meargă la sigur și să nu le fie frică de zilele de concediu medical din cauza neglijenței bucătarilor după ce au luat masa în oraș.

În urmă cu 2 săptămâni, am pornit prin Centrul Vechi pentru a găsi un loc în care să îmi stăpânesc demonii foamei. Din ușă de bar în ușă de cafenea, am dat întâmplător peste Tarverna Covaci.

De ce am spus în titlu că este ieftin? Pentru că o porție de fasole cu afumătură este 17 lei sau o porție zdravănă de sarmale este 12 lei. Să nu mai spun de apa la 0.33 care este 3,5 lei și un Pepsi la 0.33 este la prețul de 4,5 lei. Porțiile sunt mai mult decât suficiente, iar mâncarea lor chiar are gust. În plus, au și pizza, dar și mâncare pentru prietenii vegetarieni.

Taverna Covaci abia ce s-a deschis pe Strada Covaci nr. 1, în locul barului Coco-Bongo. Chiar dacă ți se pare că este o strategie de început de afacere, am asistat la o discuție dintre un ospătar și niște clienți în care acesta i-a asigurat că prețurile vor rămâne la fel. Este strategia managerului și vrea să se țină de ea, așa cum o face și la Tratoria Monza.

Pe lângă decorul tradițional și de bun gust, ospătarii chiar OK și cu bun-simț, muzica îi asigură specificul românesc de care (câteodată) îmi este dor. Gheorghe Dinică este doar unul dintre artiștii români care se pot auzi în acest loc. Nu mă pricep eu la muzica lăutărească, dar aici chiar se potrivește cu decorul și meniurile, cu farfuriile de lemn, cu murăturile puse la geam și televizoarele în loc de ferestre.
Dacă toate cuvintele mele nu te-au convins, sunt sigur că fotografiile o vor face.

Îmi place ce am văzut aici și apreciez inițiativa. La mai multe locuri de acest gen. Nu neapărat ca specific, ci ca și gândire de manager.