Din pacate, suntem fiinte sociale, fiinte care au nevoie de vorbe, mangaieri, aprecieri si care, oricat de fatarnice ar vrea sa nu fie, isi merita palmele peste fund. De fapt, si le doresc.
Perversitatea caracterului nostru uman este simpla gandire.

Alegerile sunt cele mai proaste decizii pe care le poti face. In momentul in care trebuie sa ai doar una din doua, iti asumi condamnarea la moarte. Momentul de decizie este cel care iti sfasie amintirile si iti blocheaza emotional legatura cu partea nealeasa. Te pedepsesti prin uitare si iti ingropi sentimentele in indiferenta.
brain_heart

Nu poti controla ceea ce esti si nu poti face alegerea buna, mai ales daca iti pui intrebarea “Am ales bine?”.
Esti un ingrat al propriei gandiri si un expat al propriilor sentimente. Iti canibalizezi sufletul prin “alegerea rationala”.

Rupe-te de tine si gandeste din exterior. Iti pui piedica propriilor convingeri si fericirii momentului, prezentului, acelui “acum” pe care trebuie sa il traiesti.
“Nu poti controla trecutul si viitorul, dar poti controla prezentul.” Zicala asta imi place. O voi folosi pe aceasta.

Abia cand tragi linie si te uiti in spate iti vei da seama ca alegerile se fac inainte de punctul de decizie. Ele sunt deja luate, dar ai nevoie de convingerea ca ceea ce ai dupa este “cea mai buna alegere”.
Bullshit!