Timp liber

Ai auzit de Strongman Champions League?

Cred ca nu. Nici eu pana acum cateva zile.

Strongman Champions League este o competitie in care se intrec cei mai „fortosi” oameni ai planetei. In esenta, este o intrecere de muschi si concentrare, in care sportivii trag camioane, ridica greutati si recurg la abilitatile lor supra-omenesti de a controla gravitatia.

La aceasta competitie au participat si doi romani: Alex Arginteanu (29 de ani, 1.93 m si 133 de kg) si Vladimir Comorovschi, un fost actor.

IMG_20140920_191802

Anul acesta, intre 20 si 21 Septembrie, a avut loc in Piata Mare din Sibiu „Strongman Champions League”, o competitie mondiala in care s-au intrecut greii greilor mondiali (greutatea lor medie este de 140 kg). Eurosport a transmis competitia in 89 de tari si, in ciuda ploii, sportivii si-au pastrat concentrarea si au „facut o figura frumoasa”.

Nu despre asta scriu. Nu vreau sa ma dau destept doar pentru ca eu am fost si am vazut si voi nu. Am ajuns accidental in prima zi a evenimentului si m-am dus, ca orice gura-casca, sa vad si eu despre ce este vorba. Totusi, altul este scopul articolului.

Dupa cum spuneam, nu sunt fan. Nici oamenii din piata nu au fost, dar este pacat sa nu investim in publicitate si in anuntarea unui eveniment de talie mondiala. In afara de cateva bannere prin piata, nu era nimic sa ne spuna ca acolo va fi organizat un astfel de eveniment.

Strongman_Champions_League_Romania
Sursa foto: Strongman Champions League Romania. Mai multe fotografii de la eveniment, pe contul de Facebook al competitiei.

Pentru un sportiv cu greutate, care trage dupa el un autocar, este foarte dificil sa iti pastrezi concentrarea pe o asemenea ploaie. Publicul a fost destul de amortit din cauza conditiilor meteo, dar, totusi, au fost cam 50-60 de persoane prezente (in prima zi a evenimentului).

Din pacate, Alexandru si Vladimir nu s-a putut bucura de atentia si admiratia semenilor lor romani. Este pacat ca un om care investeste timp, multa concentrare si isi face „meseria” cu foarte mult devotament este mai putin incurajat decat ceilalti competitori din alte tari (mai ales ca evenimentul are loc in tara lor natala). Abia daca am auzit cateva aplauze pentru prestatia lor. In schimb, ceilalti participanti au avut parte de mai multe urale si incurajari, precum Ervin Katona, un sarb de 1,88 m si 155 kg.

Strongman2014

Trebuie sa recunoastem, nu avem asta in sange. Nu ne putem incuraja conationalii. Avem un blocaj psihic atunci cand vine vorba sa strigam „hai” sau „bravo”. Suntem marcati de esecurile sportivilor romani si dam uitarii toti anii de munca din spatele lor, obtinuti prin foarte mult efort si sacrificii. Uitam de nationala de aur, de campioana Romaniei la fotbal (oricare ar fi ea) si de performantele trecute si recente in tenis. Totul este frumos si euforic atunci cand respectivul/respectivii sunt pe val, dar, atunci cand exista un picaj provocat de oboseala sau intervine incapacitate de a depasi fizic o stare, ii dam cu picioarele in motivatie si il ajutam sa pupe asfaltul in cel mai crunt mod posibil.

Imi doresc sa existe oameni care sa se bucure altruist si sa se mandreasca romaneste doar pentru ca acolo, pe scena, este cineva cu aceleasi radacini. Merita sa ii aratam recunostinta noastra, merita sa il incurajam si sa ii dam un plus de adrenalina.
Trebuie sa ne sustinem romanii dornici de performanta, indiferent in ce moment al carierei se afla si indiferent de sportul pe care il practica!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *