Timp liber

Unde mâncăm bine și ieftin în Centrul Vechi – Taverna Covaci

Nu este un articol plătit, ci o apreciere pentru un loc în care poți să mănânci ieftin și bun, fix în buricul târgului lui Bucur. Știu că sunt și alți oameni ca mine, care vor să meargă la sigur și să nu le fie frică de zilele de concediu medical din cauza neglijenței bucătarilor după ce au luat masa în oraș.

În urmă cu 2 săptămâni, am pornit prin Centrul Vechi pentru a găsi un loc în care să îmi stăpânesc demonii foamei. Din ușă de bar în ușă de cafenea, am dat întâmplător peste Tarverna Covaci.

De ce am spus în titlu că este ieftin? Pentru că o porție de fasole cu afumătură este 17 lei sau o porție zdravănă de sarmale este 12 lei. Să nu mai spun de apa la 0.33 care este 3,5 lei și un Pepsi la 0.33 este la prețul de 4,5 lei. Porțiile sunt mai mult decât suficiente, iar mâncarea lor chiar are gust. În plus, au și pizza, dar și mâncare pentru prietenii vegetarieni.

Taverna Covaci abia ce s-a deschis pe Strada Covaci nr. 1, în locul barului Coco-Bongo. Chiar dacă ți se pare că este o strategie de început de afacere, am asistat la o discuție dintre un ospătar și niște clienți în care acesta i-a asigurat că prețurile vor rămâne la fel. Este strategia managerului și vrea să se țină de ea, așa cum o face și la Tratoria Monza.

Pe lângă decorul tradițional și de bun gust, ospătarii chiar OK și cu bun-simț, muzica îi asigură specificul românesc de care (câteodată) îmi este dor. Gheorghe Dinică este doar unul dintre artiștii români care se pot auzi în acest loc. Nu mă pricep eu la muzica lăutărească, dar aici chiar se potrivește cu decorul și meniurile, cu farfuriile de lemn, cu murăturile puse la geam și televizoarele în loc de ferestre.
Dacă toate cuvintele mele nu te-au convins, sunt sigur că fotografiile o vor face.

Îmi place ce am văzut aici și apreciez inițiativa. La mai multe locuri de acest gen. Nu neapărat ca specific, ci ca și gândire de manager.

12 comentarii la “Unde mâncăm bine și ieftin în Centrul Vechi – Taverna Covaci

 1. Va multumim pentru aprecierile facute pentru Taverna Covaci.

  Va asteptam oricand cu drag!

  Ca si o remarca, avem Pepsi-Cola (nu Coca-Cola), pretul fiind de 4.5 Lei.

  Cu Stima,

 2. Singurul aspect negativ, dar major de altfel, este impunerea servirii unui platou rece, care costa min. 75 lei, la rezervarile de peste 6 persoane, chiar daca fiecare persoana comanda in plus. Logic ar fi trebuit sa fie pe dos, una e cand sunt 2 persoane si alta e cand consuma 9 persoane. Trageti si dvs. concluzia si verificati inainte de a face o rezervare la ei!

  1. Salut, Marius!
   Dacă nu doresc să schimbe consumația minimă cu altceva, atunci e o problemă. Nu toată lumea consumă carne sau anumite tipuri de mâncare. În rest, o consumație minimă de 75 de lei la 6 persoane înseamnă 12.5 lei de persoană, ceea ce este OK.
   Nu vreau să îi apăr, dar compar cu alte localuri din Centrul Vechi și mi se par niște condiții de bun-simț.

 3. Am fost si eu la Taverna Covaci, impreuna cu alte 5 persoane.
  Baiatul care servea era un pic depasit, era plin restaurantul si nu a retinut bine comanda, a incurcat garniturile.
  La fiecare solicitare a revenit greu cu bauturile/comanda.
  In rest mancarea buna, preturi decente.
  Daniel

 4. Am fost la Taverna Covaci duminica 22.02.2015. Am nimerit aici din intamplare dar nu ne-a parut rau.
  Ambianta este deosebita,personalul atent si rapid in servire.Singura dezamagire au fost papanasii comandati la desert care erau foarte uscati(ori nu au reteta buna ori erau facuti mai demult).Cei mai buni papanasi i-am mancat la carul cu Bere.

 5. Dezamagitor! Ospatarul, care a fost destul de ok de altfel, era depasit de situatie. Prea putin personal pentru mesele ocupate, timp foarte mare de asteptare iar seful de sala extrem de dezinteresat. Pacat de potentialul pe care parea sa- l aiba!

 6. Am ajuns si eu aseara..ff incantata, chiar vroiam sa il recomand la prieteni..pana a venit nota de plata, adica nu bonul fiscal..ok, am platit..a venit chelnerita dupa cateva minute ca nu i-am dat destui bani..noi eram siguri de suma data asa ca nu le-a iesit acesta escrocherie ieftina..pacat de decor, de mancarea buna si acceptabila la pret, de tot efortul managerului..daca angajezi astfel de oameni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *