Timp liber

PlayStation Network și plata prin ING Bank

Am avut în casă PS1 încă din 1998 și rupeam Viva FootballCrash Bandicoot și Fifa 99. Cu timpul, de la simplul cumpărat de jocuri pe CD, am trecut la online și la versiuni mult mai complexe de a te bucura de „socializarea prin gaming”. Nu pot spune că am fost un fan prea mare de jocuri pe PC, doar cele de bază, prin sălile de long night din Buzău: Age of Empires III, World of Warcraft și Counter Strike.

De atunci, a trecut foarte mult timp și am ajuns acum la un PS4, Star Wars edition, cumpărat acum 2 ani de la Altex. Să le dea Sfântul Zeu al Gamingului sănătate pentru ofertele bune la console și jocuri.

Văzusem la Alex postarea asta și mi-am dat seama că încă sunt utilizatori care nu știu de hibele PlayStation Network. Pe lângă faptul că trebuie să îți iei subscripție online pentru a juca unele jocuri (cu plusuri și minusuri), acum ai posibilitatea să cumperi direct din shop-ul oficial PlayStation. Aici intervine următoare problemă: dacă ai ING, nu poți face plăți către PSN dacă nu confirmi cu banca acest lucru, înainte de a face tranzacția (nu știu dacă este valabil și pentru alte bănci).

În urmă cu 3-4 ani, au fost foarte multe tentative de phishing prin PSN (și alte, alte, alte probleme), cu acces direct la cardul pe care îl declarai fără probleme în contul tău. Și ele continuă până în ziua de astăzi, dar băncile, încercând să prevină această fraudare, au limitat accesul PSN la cardul de cumpărături. Ca măsură de siguranță în beneficiul utilizatorilor.

Ce trebuie să faci dacă vrei să cumperi ceva de pe PSN:
Suni la ING și le spui ce sumă poate fi retrasă de PSN din contul tău. Totodată, trebuie să menționezi și pe ce perioadă poate fi retrasă această sumă. Toată conversația nu durează mai mult de 5 minute, iar angajații din call-center știu deja despre ce este vorba. Așadar, de fiecare dată când vrei să faci cumpărături, trebuie să suni și să le comunici aceste date.

Încă un lucru de care trebuie să ții cont:
Nu te baza pe cardurile de PS Plus de la retaileri. Sunt momente în care ele nu funcționează și nimeni nu te poate ajuta cu un răspuns clar. Cel mai simplu este să cumperi direct de pe PlayStation Store, cu activare imediată. Am avut probleme majore în trecut când am încercat să activez un astfel de card pe PS3-ul meu de atunci. Am dat altcuiva cardul și mi-am cumpărat eu unul, separat.

În rest, bagă tare pe promoția din această săptămână. „Sony Interactive Entertainment Europe (SIEE) oferă de Black Friday reduceri semnificative pentru jocuri, abonamente PlayStation Plus și multe altele. Gran Turismo Sport (50% reducere), Assassin’s Creed Origins (30% reducere), Need for Speed Payback (40% reducere)„. Vezi toate detaliile la Alex pe blog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *