Social Media

Rolul modelelor în evoluția Social media

După o ploaie, aceeași picătură creativă a atins mințile mai multor oameni. Astfel, s-a născut ideea de a dezvolta un nou business. Și pentru că sindicatele sunt cea mai bună formă de control, s-au lăudat și pe internet cum coordonează și gestionează niște cifre. Adio personalitate și motivație, adio devotament și spontaneitate, adio independență.

Trist este faptul că toți acești aspiranți ai succesului nu au un model corect și demn de urmat. Să nu mai vorbesc despre etică, bun simț și decență. Cred că totul le este rezervat și se pot intitula automat „influenceri” dacă au un canal în care își exprimă ideile subiective. Responsabilizarea vine (de cele mai multe ori) doar în relație cu oamenii de lângă tine, cei cu aceleași idealuri și valori, cei care te vor critica dacă vei greși și te vor încuraja dacă ai greșit.

Educația va fi întotdeauna arma cu care poți combate idei, dar argumentarea stă doar în acceptarea individuală. Fiind înconjurat de astfel de oameni, ai doar de învățat, iar, dacă modelul este unul corect (da, destul de subiectiv termenul), ai și mai multe șanse de reușită. Până la urmă, cei care își exprimă liber dorințele în fața neajunsurilor își doresc să atingă potențialul modelului pe care și-l aleg. Din păcate, puterea exemplului în era Social media este „încercarea fără testare”: îmbrățișăm lucruri efemere și ne stabilim idealuri perisabile.

Poate este și un lucru bun ca lucrurile să stea astfel, dar, în condițiile în care nu există perspective de viitor, impactul după cădere va fi dureros. Totuși, simțul ridicolului nu piere, iar indivizii devin comunități, iar comunitățile adevărate mase. Astfel, normalitatea își pierde acest statut și intră în regres, rezultând în marginalizare. Ne vom pierde pe lângă mulțime, în colțuri întunecate, excluși sau auto-excluși.
Linia este foarte fină, iar punctul de vedere interpretabil; trebuie doar să ne alegem o pereche de ochi simetrici și să punem casca rațiunii în fața acestui „progres tehnologic”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *