Social Media

Rețelele de socializare vor suporta 3D

Piața rețelelor de socializare se aseamănă deja cu o competiție, unde marii rivali se bat pentru atenția utilizatorilor din ce în ce mai mult, încercând să transforme un simplu tool de conversație și dat cu părerea într-o platformă 360.

Hype-ul imprimantelor 3D este mai vechi și a fost deja cultivat prin imprimarea a tot felul de obiecte, statui, materiale de construcție, chiar și case. În plus, tehnologia este atât de accesibilă acum, încât poți desena 3D cu un simplu pix.
După anunțul făcut de Microsoft în 2016 și lansarea efectivă (la un an distanță) a Paint 3D, piața a explodat cu tot felul de soluții de printare ieftină a creațiilor proprii. Deja ai tot ce trebuie pentru a începe un business. Cu o simplă licență de Windows, la care poți adăuga o imprimantă 3D, poți printa pe loc ceea ce ai desenat. Și nici nu trebuie să știi să desenezi foarte bine, ci trebuie doar să ai viziune.

Se pare că Facebook a găsit un alt mod de a ține brandurile ocupate cu noi creații (3D, VR, AR) pentru paginile lor, integrând acestă funcție și în newsfeed-uri. Astfel, în urmă cu câteva zile, rețeaua de socializare a introdus postările 3D. Ca look și mobilitate seamănă cu un 360, dar modelele pot fi desenate de la zero sau scanate.

În trecut, scanarea 3D se făcea cu tehnologii avansate, camere de ultimă generație, cu stabilizatoare și lumini speciale. Pentru ca un obiect să fie scanat și printat 3D, aveai nevoie să apelezi la un studio echipat complet, care ar fi fost remunerat cu un buget considerabil.

În tot acest timp, Sony anunță că poți scana și urca direct modelul pe Facebook, în format 3D, prin noul lor telefon:  Xperia™ XZ1. În App Store și Google Play au apărut deja mai multe aplicații care permit această funcție, unele chiar free, care pot scana și imprima orice obiect. Totuși, o funcție integrată în smartphone se comportă mult mai bine decât una în versiune Beta și „adaptată” pentru „orice model” de telefon. Sony a creat cu siguranță un precedent.

Se pare că acest nou trend va fi adaptat și la noi cât de curând, fiind foarte util pentru magazinele online, care foloseau deja modele 3D în prezentarea produselor de pe site-uri. Acum pot face asta și în magazinele de pe paginile lor de Facebook, ceea ce va duce la diversificarea modului de prezentare, interacțiune și cumpărare.

Mai multe despre subiect, în materialul de mai jos, dar și în articolul de pe Developer News.

Surse: TechCrunch & Developer News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *